Skriv ut - Skriv under - Lämna in

Kan skrivas under av folkbokförda i Nacka kommun  över 18 år. Signatur på papper krävs.

Jag vill skriva under!

Skicka in själv
Ladda ner och skriv ut det här dokumentet. dubbelsidigt. Vik, tejpa och posta enligt anvisningarna.

Skriv under på plats
Platser och tider då du kan skriva under finner du under aktuellt.
Vill du göra lite till?
Ladda ner och skriv ut namnlista för 10 underskrifter. Be dina vänner och din familj att skriva under.
OBS!
Se till att ALLA kolumner fylls i av personen som skriver under. Annars är underskriften ogiltig. Däremot går det bra med färre än 10 underskrifter! 

Jag vill samla minst 10 underskrifter!

Du kan göra stor skillnad genom att samla några extra underskrifter. Kanske kan du skrapa ihop 10 röster genom att fråga grannar och vänner? Varje röst gör skillnad!
Ladda ner och skriv ut namnlista för 10 underskrifter. Skicka in enligt anvisningar i dokumentet.
OBS! Se till att ALLA kolumner fylls i av personen som skriver under. Annars är underskriften ogiltig.

Jag är en förening

Be dina lag och spelare att samla in underskrifter. Dela ut namnlista 10 underskrifter till alla du kan.
Engagera fler! Dela ut namnlista 10 signaturer till medlemmarna
Samla in kompletta namnlistor och lämna/skicka till Sickla Ifs kansli för sammanställning. OBS- samtliga uppgifter krävs för att underskriften ska vara giltig
Gör en namninsamling utanför en lokal butik så att vi når utanför föreningslivet!
Skriv ut affischen nedan  och sätt upp i anslutning till er träningsanläggning - eller maila info@sicklaidrottspark.se så får ni en tryckt affisch, 70*100 cm. 
Affish som sammanfattar iniativet kring folkomröstningen för Sickla Idrottspark

Jag är barn eller ungdom

UNDER 18 ÅR? DU ÄR ENORMT VIKTIG!

Hjälp till att förverkliga idén om en rolig Sickla Idrottspark genom att samla namnunderskrifter hos grannar, vänners föräldrar, utanför butiker osv! De som skriver under behöver enligt lag vara 18 år och boende i Nacka kommun. Skriv ut dokumentet "samla 10 underskrifter" och börja påverka din egen framtid! Gå ihop med några vänner och sätt igång! TACK och lycka till!

Kort om initiativet

Initiativtagare

Rädda Nackaidrotten är ett opolitiskt och ideellt initiativ som syftar till att skapa opinion för att bygga ut antalet ytor och anläggningar för idrott och hälsa så att alla Nackabor, inkl dess föreningar och skolor får tillgång till ytor för idrott och rörelse i sitt närområde. Nacka ska växa till 158 855 invånare till år 2040. Redan nu vittnar Nackas idrottsföreningar om att de inte har hallar och planer för att ta hand om de barn och ungdomar som vill idrotta. Läget är akut för allt från fotbollen, tennisen, handbollen, basketen, gymnastiken, hockeyn till innebandyn. Ungdomarna slutar idrotta för att det är för långt att ta sig till träning, för att träningstiderna är för dåliga och för att träningarna lider av att för många barn kläms in på samma plan/hall. Ska Nacka växa så behövs en omfattande utökning av ytor för rörelse och hälsa såsom parker, anläggningar och hallar. För alla - föreningar, allmänhet och skolor. Rädda Nackaidrotten startades av Mattias von Malmborg 2019, och det är Ulrica Schwarz och Anna Rindefjell som formellt har registrerat begäran om folkomröstning hos Nacka kommun. 

Så här går det till

Kommunallagen kräver underskrifter på papper. Röstberättigad är den som är folkbokförd i Nacka kommun och är 18 år. För att namnunderskriften ska vara giltig krävs utöver signaturen också Namnförtydligande, Datum, Personnummer (10 siffror), Gatuadress, Postnummer och Postadress. 

Rädda Nackaidrotten följer de regler kring namninsamlingar som finns i Kommunallagen och som avser namninsamlingar vars syfte är att skapa en folkomröstning om ärenden inom kommunen. Vid sådana namninsamlingar krävs 10 % av de röstberättigade inom kommunen samt att namninsamlingen innehåller personuppgifter som t ex namnteckning, namnförtydligande samt personnummer. Sedan 2018 gäller ett EU-direktiv i Sverige som kallas GDPR och som handlar om hur stater inom EU ska hantera och behandla personuppgifter. Denna namninsamling inhämtar därför samtycke kring behandling av dina personuppgifter och att de används i enlighet med namninsamlingens syfte och ändamål. Detta samtycke sker via ditt deltagande och du informeras även om detta på namnlistan. 

Perioden för insamling av namnunderskrifter pågår mellan 15 dec 2021 och14 juni 2022.

Hjälp till - samla underskrifter!

Engagera dig genom att samla namnunderskrifter! Tillsammans kan vi behålla denna attraktiva yta för medborgarnas hälsa och öka möjligheter för en öppen och trygg stad med en publik yta för rörelse och hälsa för alla! Du kan ladda ner dokument här ovan. 
Följ Rädda Nackaidrotten på Facebook
info@sicklaidrottspark.se
Sidan skapad av Kristoffer Pettersson
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram